Junior-konfirmandundervisning i Slangerup Kirke

Slangerup Kirke tilbyder junior-konfirmandundervisning til børn, der går i 3. eller 4. klasse.

Den populære undervisning giver børnene kendskab til kirke og kristendom ud fra børnenes egne erfaringer og spørgsmål.

Børnene får et grundlæggende kendskab til kirke og kristendom gennem historier, leg, musik og billedkunstfaglige aktiviteter. Undervisningen er tilpasset børnenes alder samt læringsniveauer og lægger op til spørgsmål og undren. Målet er, at børnene har det sjovt og via deres sanser får lov at udfolde sig filosofisk og kreativt.

De udvalgte fortællinger er ikke bare centrale i kristendommen, men de er også en væsentlig del af vores kultur og fælles referenceramme.

Undervisningen lægger op til, at junior-konfirmanderne ofte besøger kirkerummet. Rummet åbner op for gode og nysgerrige spørgsmål om de ting, som børnene oplever og ser.

I kirken vil vi også synge sammen og tale om, hvad der sker til gudstjenesten, fx om de store mærkedage som dåb, bryllup og begravelse.

Børnene vil bl.a høre historier om Adam og Eva, Noas ark, den barmhjertige samaritaner og den fortabte søn. Desuden får de viden om Jesus´fødsel, død og opstandelse, og får kendskab til hvorfor vi fejrer jul og påske.

Undervisningen er frivillig og ikke nødvendig for at blive konfirmeret.

Alle børn i aldersgruppen kan deltage uanset om de er døbt eller ej.

Undervisningen kommer til at foregå om torsdagen kl. 15.00 -16.30 på følgende 10 datoer: 10/9, 17/9 24/9, 1/10, 8/10, 22/10, 29/10, 5/11.

De første gange vil børnene blive fulgt fra SFOen af en voksen.

Tilmelding til susja@km.dk  mobil: 61108149.

Kirke- og kulturmedarbejder

Susanne Jakobsen