Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Du er her: 

Anne Franks Dagbog

Tors. 30. april kl. 19.00 i kirken 

Som optakt til befrielsen opføres ANNE FRANKS DAGBOG i Slangerup Kirke. 

Den er en af de mest læste bøger i verden, og et af de vigtigste vidnesbyrd om udslettelsen af Europas jøder under Anden Verdenskrig.  

Anne Frank er under jorden på flugt fra nazisterne. I august 1944 blev familiens gemmested afsløret. Hun blev deporteret og døde i Bergen-Belsen tre måneder før hun ville være fyldt 16 år, og blot en måned før koncentrationslejren blev befriet af britiske tropper .

Den stemme, der møder læseren i dagbogen, er en livlig, klarsynet og selvstændig ung pige med egne problemer, længsler, drømme og håb. Det er i dagbogen, som om hun vidste, at hendes ord skulle genlyde langt efter hendes egen fysiske udslettelse. 

I koncertens udvalgte tekstafsnit møder vi både en jublende og fortvivlet Anne. 

Tilsvarende har de musikstykker - koraler af J.S. Bach og traditionelle klezmernumre - både jubelen og fortvivlesen i sig! Otto Frank, Annes far, den eneste overlevende, var den første, der læste hendes dagbog tilbage i Amsterdam. Nis Bank Mikkelsen læser dagbogen, som var han den første. 

Klezmermusikken var jødernes musik og trøst i Østeuropa før 2. verdenskrig og som sådan skæbneforbundet med jødernes historie. Koncertens to musikere tager udgangspunkt i den gamle opfordring: at gøre musikken til en ordløs sang, en musik der har gjort sig fri af ordene, og som blot jubler og græder. 

Gratis adgang.         

Solokrinettist Jens Schou, harmonikaspiller Anders Singh Vesterdahl og skuespiller Nis Bank Mikkelsen