Vielse

Kirkebryllup er både vielse og velsignelse af et par. Et kirkebryllup er juridisk gyldigt ligesom vielse på et rådhus

Ønsker I at blive gift i Slangerup Kirke, skal I kontakte kirkekontoret for at aftale den dato, hvor vielsen skal finde sted. Kontoret vil så fortælle, hvilken præst, der kommer til at forestå vielsen ligesom kontoret vil orientere om, hvilke papirer, der skal være tilstede ved vielsen. Mindst én af Jer skal være medlem af folkekirken.

Ca. 1,5 – 2 måneder før vielsen skal I kontakte præsten og aftale et møde. Her vil I snakke lidt om, hvorfor I gerne vil giftes, hvem I er og hvordan selve den kirkelige handling foregår. I skal måske snakke om, hvilke salmer, I gerne vil have, der skal synges. Hvilken musik I vil gå ind til m.m.

Og så er det en god ide, at gå ind på www. Folkekirken.dk hvor I kan læse meget mere om den kirkelige vielse.

Velsignelse
Er I gift på rådhuset, kan I senere får Jeres bryllup velsignet i kirken. Der er ingen tidsgrænse. Det er som ved vielse en betingelse, at én af Jer er medlem af folkekirken.

I kan kontakte kordegnen og aftale nærmere.